Nedbetalingstid

Når et lån skal betales er det vanligvis du som bestemmer hvor mange år du trenger på å betale lånet, mens det er andre som bestemmer til hva slags pris. Du kan vanligvis også bestemme hvilken dag lånet skal belastes på. De fleste banker opererer med forskjellige datoer på hva som passer best. Noen kjører med et valg per uke mens andre lar deg velge hvilken som helst dag som passer deg.

Det viktigste med nedbetalingstiden er å forstå at nedbetalingstiden henger sammen med hvor mye du betaler per måned. Renten og tiden du bruker på å betale ned forbrukslånet styrer i prinsippet alt som har med månedlige kostnader å gjøre. Det kan være noen nyanser når det kommer til gebyrer og annet, men dette er ganske lite og ikke veldig viktig.

Hvis du låner 300.000 kroner og betaler dette ned over 3 år vil du betale 100.000 kroner i avdrag i året. Det er ca. 8.000 kroner i måneden. Velger du å betale ned det samme beløpet over 6 år vil du kun betale 50.000 kroner i avdrag per år og ca. 4.000 kroner per måned. Det er med andre ord betraktelige forskjeller ved å velge forskjellige tider for nedbetalingen.