Lån

Alle vet at når du har tatt opp et lån så må du betale det tilbake. Forbrukslån er veldig bra fordi de muliggjør kjøp for oss på en slik måte at vi faktisk kan ha nytte av ting når vi trenger det og ikke når vi har spart opp penger til det. Ser vi for eksempel på hvor lang tid det vil ta for å spare opp til noe så enkelt som en bil, vil det fort bli vanskelig å gjøre ganske mange ting hvis vi må vente til vi har spart opp til bilen. Mange bruker jo bil og andre objekter i næring, så uten lån, om det er næring eller privat, så er det mange bedrifter som ville slitt veldig før de kunne kommet seg på et nivå hvor de kunne tjene penger for å betale seg selv og sine ansatte. Dette er problemet, man må bli store nok raskt nok for å skape en kontantstrøm som gjør at det går an å leve av det.

Øke nedbetalingstiden

Et interessant spørsmål er om du kan endre på nedbetalingstiden i løpet av låneperioden. Vi vet alle at man kan få mer penger i løpet av låneperioden. Hvis man har 300.000 kroner i lån og har betalt en stund slik at lånet er for eksempel nede i 250.000 kroner kan man be om 150.000 kroner til, som godt kan skje. Da har du plutselig 400.000 kroner i lån. Dette lånet betaler du videre på.

Det er ikke vanlig å endre på nedbetalingstiden. Da kan du heller ta opp et nytt lån et annet sted og sette nedbetalingstiden på nytt, så kan du bruke det nye lånet til å nedbetale det gamle.