Hva er en Bitcoin?

Hva er en Bitcoin?

Bitcoin kan forklarer på mange måter. Noen forklarer Bitcoin som en digital valuta mens andre forklarer Bitcoin som et globalt fenomen satt opp for å banke finansindustrien. Bitcoin er mye og den kan også sies ikke er så mye da alt er digitalt og det er vanskelig å se hva man egentlig gjør. For å forklare Bitcoin på en veldig enkel måte kan man godt tenke på Bitcoin om vanlige kontanter. Det er viktig at man ikke begynner å blande inn begrepet penger da disse ofte er digitale og på et kredittkort eller et bankkort.

Se for deg at du har Bitcoin og at Bitcoin er det samme som kontanter. Kontanter har en påskrevet verdi på seddelen og kontanter kan man og med hånden sin til en annen person. Du har en lommebok i lommen din som du tar opp. I lommeboken tar du ut en seddel og du kan gi denne seddelen til noen andre. Bitcoin er ganske likt. Du må først ha en lommebok, i lommeboken har du disse Bitcoinene som har en verdi og til slutt kan du gi Bitcoin til andre for hva du vil. Når du gir kontanter til noen er det ingen andre som er involvert i prosessen. Når du gir en hundrelapp til noen trenger du ikke å gi hundrelappen til noen andre. Du gir den direkte til personen som trenger den. Akkurat det samme skjer med Bitcoin, her gir man verdier direkte til hverandre uten noen som helst hjelp.

Hvordan fungerer en Bitcoin?

Bitcoin fungerer på en veldig snedig måte. Bitcoin er et globalt nettverk som fungerer som en veldig stor nettbank. Når du skal kjøpe Bitcoin eller andre kryptovalutaer har du tilgang til å oppbevare dette i din lommebok. I nettverket kan du overføre Bitcoin til andre som også er medlem av nettverket. Det som skjer i nettverket er anonymt, men det betyr ikke at det kan spores. Politiet kan spore hvem som bruker hva med rett tilgang og informasjon. Bitcoin brukes noen ganger ulovlig, men det meste er lovlig, som med vanlige penger.